Raskausmyrkytys, eli pre-eklampsia saattaa puhjeta raskausaikana viikolta 20 lähtien, mutta yleensä se puhkeaa 32-36 viikoilla. Joten siis sen puolesta oltiin ajoissa liikenteessä. Olen ensisynnyttäjä, ja verenpaineeni on koholla ollut jo ennen raskautta, tämä kasvattaa riskiä saada myrkytys.

24h virtsankeräystulokset tulivat. Lääkäri pyysi minut päivystyshuoneeseen ultraan eikä puhut matkalla mitään. Olin varma, että pääsen kotiin, tilanne vaikutti niin hyvältä.

Huoneessa lääkäri alkoi kyselemään oireistani ja kirjoitti ne ylös. Kertoi sitten perään, että vuorokauden mittausarvo oli noussut 2,4g, joka tarkoitti sitä, että minut siirretään naistenklinikalle, koska Hyvinkään sairaalassa ei ollut mahdollista synnyttää ennenkuin 35 viikkoa on täynnä.

Tilanne alkoi selventyä minulle. Kotiin ei ollut asiaa, myrkytys paheni. Lähdettiin miehen kanssa kohti naistenklinikkaa, menin päivystykseen. 6h kituuttelin huimilla verenpainearvoillani päivystyksessä, kunnes pääsin vihdoin osastolle. Osasto 42:sta tuli siis uusi majapaikkani.

Huoneeksi sain 4hengen huoneen,mutta olin siellä yksin,koska sairaalassa oli tilaa. Luksusta, sain ajatella pääni puhki kaikkea mahdollista. Verenpainetta ja sikiön sydänkäyrää hoitajat tarkkailevat tiiviisti. Lääkitystä nostettiin.